9.09.2010 ob 13:21

Polžki tudi letos osvojili Triglav

Pojdi na komentarje

Planinsko društvo Polž vsako leto organizira vrsto izletov v kraljestvo naših gora, med drugimi je bil letos tudi dvodnevni pohod na Triglav.
Zaradi slabega vremena, ki se je skisalo tik pred načrtovanim izletom, smo naš podvig prestavili na 7. avgust. Izkazalo se je, da je bila naša odločitev pravilna.
Tisto soboto smo ob 12. uri z avtobusom krenili iz Višnje Gore in se odpeljali do Pokljuke. Tam smo si oprtali nahrbtnike in se odpravili na pot.
Vseskozi nas je spremljala prava vremenska mavrica, saj smo bili en hip obsijani s soncem, naslednji pa so sonce že prekrili oblaki, vmes je bilo tudi nekaj kapelj dežja in nekaj meglice, a ko smo po dobrih treh urah prispeli do Vodnikove koče (1817 m), se je že popolnoma zjasnilo.
V koči smo preživeli večer v sproščenem vzdušju, a ker smo vedeli, da nas čaka v nedeljo kar veliko hoje, smo kmalu odšli k počitku. Ker pa je bilo namesto spanca veliko smeha še dolgo v noč, je bila jutranja budnica ob pol petih prav nesramno prezgodnja.
Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si Shrani.si
Ob 5. uri smo se odpravili proti Planiki, kjer smo si po dobrih treh urah privoščili zajtrk. Saj smo si ga že pošteno zaslužili! Pred nami je bil le še vzpon na vrh Triglava.
S seboj smo vzeli le nekaj za žejo in kakšen priboljšek za energijo, ostalo odvečno »kramo« pa pustili v koči. Nadeli smo si še čelade in zagrizli med »kline in zajle« …
Po bolj ali manj napornih dveh urah strmega vzpenjanja, šli smo čez Škrbino, smo v krasnem sončnem vremenu osvojili vrh.
Po krajšem počitku in okrepčilu, obveznem fotografiranju – za dokaze je pač treba poskrbeti, mar ne? – smo se podali v dolino. Tokrat po drugi poti, čez mali Triglav.
Postanek pri Planiki, nam je dal novih moči, saj zna biti tudi hoja v dolino kar naporna.
Ker vremenska napoved za popoldne ni bila kaj prida obetavna, saj so napovedovali plohe in nevihte, smo kar urno stopali v dolino.
Ko smo prišli do planine Konjščica (1438 m), pa smo se že kar pošteno »sprostili«, saj smo vedeli da se naš pohod bliža koncu.
Na Pokljuki smo imeli usta do ušes, saj smo končno zagledali našega šoferja Nikota s svojim avtobusom.
V Naklem smo si privoščili obilno večerjo in v poznih večernih urah prispeli v Višnjo Goro. Utrujeni in polni lepih vtisov smo si obljubili – se vidimo v gorah, morda naslednje leto ponovno na vrhu Triglava.
Zapisala: Anica Zadel

  • Share/Bookmark


1 komentar

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !