16.01.2011 ob 21:06

Mrežce (1965m)

Pojdi na komentarje

Planinsko društvo Polž vabi na pohod na Mrežce (1965m), ki bo 23. januarja 2011.

Prvi zbor in odhod: Višnja Gora, 7.00 na parkirišču pri trgovini.
Drugi zbor in odhod: Ljubljana, 7.15 na parkirišču pri trgovini Merkur na Rudniku.
Prevoz: osebni avtomobili.
Potrebna oprema: vremenu primerna obleka, priporočamo pohodne palice, gamaše, pa tudi kakšne pohodne dereze bodo prišle prav, če bo spet zmrzovalo.
Hrana in pijača: iz nahrbtnika; v Blejski koči na Lipanci.
Zahtevnost: nezahtevna zimska tura.
Vodja pohoda: Branko Ilotič.
Rok za prijave: do petka, 21. januarja 2011, branko.ilotic@siol.net ali
070 836 493 (po 18. uri).

DOSTOP DO IZHODIŠČA
Iz Višnje Gore se bomo odpeljali z osebnimi avtomobili do drugega zbornega mesta pri trgovini Merkur, kjer se nam bodo pridružili pohodniki iz Ljubljane. Po avtocesti Ljubljana – Jesenice se bomo odpeljali do Bleda, in od tam v smeri pokljuke. Tej cesti bomo sledili do Mrzlega Studenca (planina, ki se nahaja dobrih 50m za križiščem, kjer se levo navzdol odcepi cesta v Bohinj). Sredi omenjene planine se z glavne ceste v desno odcepi cesta, ki pelje do Medvedove konte, spomenika Pri Rupah in planine Zajavornik. Tu bomo zavili desno in cesti v naslednjih križiščih sledili v smeri planine Zajavornik. Cesta nas bo pripeljala do parkirišča v bližini planine Zajavornik (1292m).

OPIS POTI
S parkirišča se bomo usmerili na peš pot v smeri Blejske koče. Pot se bo sprva zložno vzpenjala skozi smrekov gozd, nekoliko višje preči gozdno cesto, za katero se nam kmalu z leve strani priključi pot od spomenika NOB (Pri Rupah). Precej široka pot bo ves čas potekala v objemu smrekovih gozdov in nas višje pripeljala do naslednjega razpotja, kjer bomo nadaljevali levo v smeri Lipance (desno Medvedova konta). V rahlem vzponu bomo v nekaj minutah prišli do pašnega območja planine Lipanca. Kmalu bomo prišli do pastirske in planinske koče na planini Lipanca (1630m).
Premagali bomo 338 višinskih metrov; ura in pol hoje.

Po počitku bomo od koče nadaljevali levo v smeri Viševnika in Mrežc po poti, s katere se bo že kmalu levo navzdol odcepila pot proti Rudnemu polju. Nadaljevali bomo naravnost in zmerno strma pot nas bo po krajšem vzponu pripeljala na naslednje razpotje, kjer bomo nadaljevali desno v smeri Mrežc (naravnost Viševnik). Čedalje bolj strmo se bomo vzpenjali skozi vse bolj redek gozd. Višje bo strmina popustila, odpirati se nam bodo začeli lepi razgledi na najvišje vrhove Julijcev. Kmalu bomo stopili na razgleden vrh Mrežc (1965m). 
Premagali bomo 335 višinskih metrov; ura in pol hoje.

V dolino bomo sestopili po isti poti.

OPOZORILO:
S prijavo na izlet udeleženec potrdi, da je seznanjen z zahtevnostjo izleta ter izpolnjuje zdravstvene,
fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje na izletu in ima plačano letno članarino PZS.
Udeleženec je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodnika

  • Share/Bookmark


Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !