8.02.2011 ob 18:06

Gradiška Tura (793m)

Pojdi na komentarje

Planinsko društvo Polž vabi  20.02.2011 na izlet na Gradiško Turo.

Gradiška Tura nam bo omogočila adrenalin in lahko zahtevno pot. Razdelili se bomo v dve skupine. Prva skupina bo krenila po zelo zahtevni poti (Furlanova pot), ki nam bo omogočila čudovito telovadbo in malo adrenalina. A Furlanova pot ni noben bav bav in vsi, ki redno hodite z name v gore, ne boste imeli nobenih težav. Avtomobile bomo parkirali v vasi Gradišče pri Vipavi. Krenili bomo po Furlanovi poti, navzgor po steni, ki je zavarovana s klini in jeklenico. V 45 minutah pridemo do razgledne ploščadi in se odpočijemo. Pot nas popelje po jeklenicah navzgor na izpostavljen ozek greben, ki je dobro zavarovan. Kmalu strmina popusti in pridemo do razpotja, kjer se nam pridruži skupina z lažje poti. Po plezalni poti bomo vodili vodniki Ali, Tadej in Brane. Vodnik Janez bo vodil skupino po lahki poti, ki gre desno od plezalne poti. Po strmem vzponu pridemo v eni uri in 15 min do grebena, kjer se združijo obe poti. Tudi mi se bomo združili in se skupaj podali proti vrhu, kjer je krasen razgled na Vipavsko dolino in okolico. Po krajšem postanku bomo krenili po lepi gozdni poti proti Furlanovemu zavetišču na Abramu. Tu bomo imeli kosilo in si ogledali pravega rjavega medveda, ki ga imajo zaprtega v kletki. Po počitku se bomo spustili nazaj po isti poti proti Gradiški Turi. Zelo pripravljeni se bomo zopet podali na plezalno pot (odloča vodnik in čas), ostali pa se bomo podali po lahki poti skozi gozd. Večina poti bo vodila po ravninskem delu, le zadnje pol ure se bomo spuščali v dolino, kjer pridemo do izhodišča.

VIŠINSKA RAZLIKA: 543m.
OPREMA: Pohodne palice , vremenu primerna oblačila, na Furlanovi poti še čelada in plezalni pas s samovarovalnim kompletom (dobite v društvu).
DOLŽINA POTI: Gradišče – Gradiška tura 2h, Gradiška Tura – Abram 2h, Abram – Gradišče 3h (s postanki).
ZBOR: Višnja Gora ob 6h in 30min, (pri Tušu), Ljubljana ob 6h in 45min pri Merkurju.
PRIJAVE: ALEŠ ERJAVEC DO 16.02.11 DO 21h. ŠTEVILO PLEZALNIH KOMPLETOV JE OMEJENO!!!!!   Tisti, ki greste po lahki poti se lahko prijavite kasneje.
TELEFON: 041 746 825.
PREVOZ: osebni avtomobili.

  • Share/Bookmark


2 komentarjev

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !