17.06.2011 ob 08:10

PLANINSKI TABOR BAVŠICA 2011

Pojdi na komentarje

PLANINSKO DRUŠTVO POLŽ VABI NA PLANINSKI TABOR BAVŠICA 2011 

Tudi letos bomo organizirali planinski tabor v PUS Bavšica, ki bo potekal od 14. do 19.avgusta 2011. Program tabora bo vodil vodniški odbor v sestavi Brane Ilotič, Tadej Hočevar, Ivan Čebular, Boštjan Skubic in Aleš Erjavec. Načrtujemo naslednje aktivnosti:

  • Nedelja 14.8. – Prihod in nastanitev PUS Bavšica med 10. in 12. uro; ob enih kosilo; popoldne rafting na Soči.
  • Ponedeljek 15.8. – Izlet na Kanin. Prva skupina se bo od zadnje postaje gondolske žičnice povzpela na Visoki Kanin (zelo zahtevna tura). Druga skupina se bo ravno tako odpravila z žičnico na Kanin, vendar malo kasneje in si ogledala Kaninsko okno, smučišče, kočo Petra Skalarja in ostalo panoramo. Ta pot je lahka in primerna za otroke.
  • Torek 16.8. – Prva skupina se bo povzpela na Bavški Grintovec (zelo zahtevna tura). Druga skupina pa se bo v bližini doma lahko udeležila malega tečaja športnega plezanja in hoje po zavarovanih poteh. Popoldne odbojka ali obisk slapa Boka.
  • Sreda 17.8. – Vzpon na Mangart. Na Mangartskem sedlu se bomo razdelili v dve skupini. Prva se bo podala po Slovenski poti (zelo zahtevna), druga pa po Italijanski poti (zahtevna). Ponovno se bomo srečali v koči na Mangartu.
  • Četrtek 18.8. – Prva skupina se bo odpravila na potep po brezpotjih nad Bavšico in se povzpela na Zagorelec. Druga skupina pa si bo ogledala izvir Soče, Koritnico (slap), popoldne pa podala na izvir Tolminke. Zvečer bo zabavni večer.
  • Petek 19.8. – Po zajtrku bomo pospravili kočo in na poti domov obiskali Slovenski planinski muzej v Mojstrani.

Prevoz: osebni avtomobili.
Cena paketa: 120 €.
Doplačila: rafting – okoli 30 €, gondolska žičnica – 11 €, slap Tolminka – 3 €
Rok plačila: 20.7.2011 ; število mest omejeno.

S seboj vzemite: planinsko opremo, planinsko kartico, osebno in zdravstveno izkaznico.

Prijave sprejema: Erjavec Aleš 041-746-825

  • Share/Bookmark


Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !