6.07.2011 ob 15:58

Polžki osvojili Kanjavec 2569 m in Lepo Špičje 2398 m

Pojdi na komentarje

Enajst pohodnikov PD POLŽ smo se 25. junija. 2011 zgodaj zjutraj  zbrali pri vrtcu v Višnji Gori. Odpravili smo se na dvodnevni izlet na Kanjavec in Lepo Špičje. Ker je bilo vreme lepo in tudi napoved obetavna, smo bili tudi mi dobre volje. Odpeljali smo se proti Gorenjski. S kratkim postankom na Voklem smo nadaljevali pot do Planine Blato. Tam smo pustili avtomobile in se podali do Planine pri Jezeru. Kratek počitek in nadaljevanje poti do Bregarjevega Zavetišča na Planini Viševnik. Pot smo nadaljevali preko Štapc do Koče pri Triglavskih jezerih. Po dobrem počitku  smo nadaljevali pot do Zasavske koče na Prehodavcih. Odložili smo nahrbtnike, se najedli in že malo utrujeni povzpeli preko Hribaric na 2569m visoki Kanjavec. Na vrhu pa krasen razgled, še najbolj se je postavljal Triglav, in vabil: »Pridite, čisto blizu sem!« Po daljšem razgledovanju smo se spustili do koče na Prehodavcih. Večerja, par lepih Slovenskih pesmi, nato pa počivat, saj zjutraj nas je čakala nova tura.

Zgodaj zjutraj smo vstali, pozajtrkovali in že smo se podali proti Lepemu Špičju. Hodili smo po grebenih in opazovali lepote res čudovite narave. Na levi smo z vrha gledali Triglavska jezera, nad njimi pa Zelnarici in Tičarici. Na desni pa dolina Trente in ostalo gorovje. Po večkratnem dvigu in spustu smo prišli na vrh Lepo Špičje, 2398 m. Po odmoru in malici smo se spustili do koče pri Triglavskih jezerih. Pri koči smo imeli daljši počitek. Po počitku smo se podali preko prodov do planine Ovčereja, planine Viševnik in do planine Blato.

Preživeli smo dva čudovita dneva, prehodili lep del Slovenskih Julijcev in, čeprav malo utrujeni, se srečni vrnili domov.

 Zapisal: Janez Ivan Čebular

Fotografije najkdete tukaj!

  • Share/Bookmark


Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !