27.03.2013 ob 16:49

Na veliki ponedeljek na Polhograjsko goro (Sveti Lovrenc)

Pojdi na komentarje

Planinsko društvo Polž vabi na pohod na Polhograjsko goro, ki bo na velikonočni ponedeljek 1. aprila 2013.

Prvi zbor in odhod: Višnja Gora, 7.30 na parkirišču pri trgovini.
Drugi zbor in odhod: Ljubljana, 7.45 na parkirišču pri trgovini Merkur na Rudniku.
Prevoz: osebni avtomobili.
Potrebna oprema: vremenu primerna obleka, priporočamo pohodne palice, če se bo nadaljevalo takšno vreme, tudi kakšne pohodne dereze in gamaše ne bodo odveč.
Hrana in pijača: iz nahrbtnika; v Polhovem Gradcu ali Babni Gori bomo imeli piknik, zato le prinesite s sabo kaj ostankov bogate velikonočne pojedine, tudi kakšen šopek svežega pelina ne bo odveč, cviček pripeljem jaz.
Zahtevnost: tura je lahka, primerna za vse.
Vodja pohoda: Branko Ilotič.
Rok za prijave: do sobote 29. marca 2013, branko.ilotic@guest.arnes.si ali
070 836 493 (po 18. uri).

DOSTOP DO IZHODIŠČA
Iz Višnje Gore se bomo odpeljali z osebnimi avtomobili do drugega zbornega mesta pri trgovini Merkur, kjer se nam bodo pridružili pohodniki iz Ljubljane. Iz Ljubljane se bomo usmerili proti Polhovem Gradcu in od tam naprej proti Črnemu vrhu. Cesta nas bo popeljala čez dvorišče dvorca in malo naprej bomo parkirali na enem od parkirišč ob cesti.

OPIS POTI
V bližini dvorca bomo opazili oznake za Polhograjsko goro (Sveti Lovrenc). Sprva sledimo asfaltirani cesti, ki nas po nekaj deset korakih hoje pripelje do doma čebelarjev pred katerim pa je parkiranje prepovedano.
Naprej se začne peš pot, ki se že takoj začne strmo vzpenjati. Vzpon po strmi poti skozi gozd nam krajšajo oznake višine na vsakih 100 višinskih metrov. Strmina nato počasi začne popuščati in pot nas pripelje na širok kolovoz, kateremu sledimo le nekaj korakov, saj se le ta pri kmetiji odprtih vrat konča. Naprej nadaljujemo mimo kapelice po levi ali desni poti. Obe poti nas v približno petih minutah vzpona pripeljeta na razgleden vrh.
Sestopili bomo po isti poti.

Cel izlet (brez vožnje) bo dolg dobrih štiri ure. Premagali bomo 459m vzpona in ravno toliko spusta.

  • Share/Bookmark


Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !