29.07.2013 ob 10:07

Veliki Klek – Grossglockner 3798m

Pojdi na komentarje

Planinsko društvo Polž vabi gornike na najvišji vrh Avstrije, Grossglockner (Veliki Klek).

Kdaj: v soboto in nedeljo, 3. in 4.avgusta 2013
Kako: z osebnimi avtomobili iz Višnje gore.

Opis poti:

Na pot se bomo podali iz Višnje Gore. Vožnja po avtocesti, skozi predor Karavanke in že smo pri naših sosedih. Do gorske vasice Kals bomo potrebovali dobre 4 ure vožnje. Naše vozilo bomo zapustili na višini 1984 pri Lucknerhaus parkirišču. Od tu dalje peš odidemo po poti proti Lucknerhaus na višini 2241 metrov, dalje pa je pot bolj strma, in v dobrih dveh urah in pol smo pri Stüdlhütte na nadmorski višini 2801m. Od tu prečimo po ledeniku do skalne stene in se dvignemo po jeklenicah. Po približno treh urah in pol smo pri Erzherzog-Johann Hütte (3454m). Sledi spanje in počitek.
Zjutraj bomo premagovali še zadnje metre proti vrhu Velikega Kleka in tako osvojili njegov vrh. Sledi sestop do Stüdlhütte in povratek po isti poti. Sam vzpon je izredno veličasten in izpostavljen, a duša bo polna zadovoljstva. V Višnjo Goro se bomo vrnili v poznih večernih urah polni lepih vtisov.

Trajanje in zahtevnost: tura je dolga in naporna (traja dva dni), potrebna je ustrezna opremljenost in dobra kondicija oz. psihofizična pripravljenost.
Potrebna oprema: pas, čelada, cepin, dereze, palice, prva pomoč, sončna očala, sončna krema, rokavice, kapa, rezervna oblačila, energijski geli, 3 vponke z matico, 2x pomožna vrvica 6mm (5m), čelna svetilka, planinska izkaznica zaradi popusta na spanje, osebni dokument.
Prijave in dodatne informacije: Aleš Erjavec.
Rok za prijave: sreda, 31. avgust 2013; število prijav je zelo omejeno.
Opombe: Tura je izvedljiva v suhem in stabilnem vremenu. V primeru nepredvidljivih razmer si vodnika pridržujeta pravico do spremembe ali odpovedi ture.

Vljudno vabljeni!

  • Share/Bookmark


Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !