15.03.2015 ob 10:34

Sveta planina/Partizanski vrh (1011m)

Pojdi na komentarje

Planinsko društvo Polž Višnja Gora vabi v nedeljo, 22. marca 2015 na vzpon na Sveto planino oziroma Partizanski vrh.

Drage planinke, spoštovani planinci,
najprej se vam opravičujem, ker 29. marca, na cvetno nedeljo, tako kot je objavljeno v koledarju, ne morem z vami na predvideni izlet. Zato razpisujem izlet za en teden prej, torej 22. marca 2015. Upam, da to ne bo preveč pokvarilo vaših načrtov.

Zbor in odhod: Višnja Gora, 22. marca ob 7.30 na parkirišču pri trgovini.
Prevoz: osebni avtomobili.
Potrebna oprema: vremenu primerna obleka, priporočamo pohodne palice.
Hrana in pijača: iz nahrbtnika, pijača v Planinskem domu Vrhe. Kosilo priporočam v gostišču na Kleku (kosilo: 10€, tudi druge cene zelo sprejemljive). Zaradi priljubljenosti tamkajšnje kuhinje je rezervacija obvezna.
Zahtevnost: tura je primerna za vse.
Vodja pohoda: Branko Ilotič.
Rok za prijave: do petka po e-pošti, branko.ilotic@guest.arnes.si ali telefonu, 070 836 493 do 17.00.

DOSTOP DO IZHODIŠČA
Z osebnimi avtomobili se bomo odpeljali mimo Bogenšperka v Trbovlje in malo naprej od bolnišnice parkirali na parkirišču vrtca, kjer se nam bodo ob 9.30 pridružili vsi tisti naši člani, ki jim pot do Višnje Gore pomeni nepotrebni ovinek.

OPIS POTI
V izogib asfaltu bomo peš nadaljevali po neoznačeni stezi, ki se mimo kapelice vzpne čez strm travnik in nas po slabih pol ure hoje pripelje do gostišča na Kleku (kjer je pri povratku predvideno kosilo, če boste za to). Od gostišča bomo nadaljevali po markirani poti in čez uro in pol bomo pri Marijini cerkvi na vrhu Svete planine. (Opis poti.) Gostilna na Planini je žal zaprta.

Izlet bomo podaljšali za pol ure do Planinskega doma Vrhe (887m) na pobočju Kisovca.

Po malo daljšem postanku, bomo sestopili do gostišča na Kleku in naprej do izhodišča. Pot nas bo najprej vodila po asfaltirani cesti, katero bomo po pol ure zapustili in nadaljevali po neoznačeni stezi, ki preči pobočje pod vrhom Svete planine, mimo opuščene domačije in spominskega obeležja, in nas po dobrih pol ure pripelje na že znano markirano stezo. Čez slabo uro bomo na Kleku, še petnajst minut pa nas loči do parkirišča.

Prosim, da se zaradi obvezne rezervacije prostora v gostišču na Kleku držite roka prijave.

  • Share/Bookmark


Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !