13.02.2018 ob 14:22

VABILO na jubilejni XXV. pohod po Jurčičevi poti

Pojdi na komentarje

Lepo vabljeni na tradicionalni 25. pohod po Jurčičevi poti, ki bo v soboto, 3. 3. 2018 s pričetkom v jutranjih urah, med 7. in 10. uro v starem mestnem jedru Višnje Gore. Prijavnina znaša 3 eure. V Višnji Gori bodo urejena parkirišča za osebna vozila in avtobuse.
Prihod v Višnjo Goro je možen z brezplačnim vlakom na relaciji Ljubljana – Višnja Gora ter Novo Mesto – Višnja Gora ali z rednimi avtobusi. Vozni red brezplačnih vlakov bo dan pred pohodom objavljen na spletni strani PD Polž.

Zamisel o Jurčičevi poti, ki pohodnike popelje od Višnje Gore do Muljave, se je prvič porodila ob 150. obletnici rojstva prvega slovenskega romanopisca, Josipa Jurčiča. Dežela, po kateri je vandral Jurčičev literarni junak Deseti brat, vsako leto na prvo soboto v marcu povabi pohodnike na 15 kilometrov dolgo pot, na kateri se udeležencem predstavita čudovita naravna in bogata kulturna dediščina destinacije Prijetno domače – občina Ivančna Gorica.

Pohodnikom je Jurčičeva pot na voljo v krajši in daljši izvedenki. Krajša pohodnike pripelje od Višnje Gore neposredno na Muljavo, daljša pa iz vasi Oslica do Znojil in nato do Krke ter nazaj na cilj na Muljavi. Dolžina daljše trase Jurčičevega pohoda je skupno 23 kilometrov.

Letošnja osrednja tema pohoda bo Jurčičevo literarno delo z naslovom Deseti brat. Gre za prvi slovenski roman in tako eno temeljnih del slovenske književnosti. Da pa bomo Desetega brata kar najbolj približali pohodnikom, bodo tekom pohoda potekale različne zabavne in izobraževalne literarne aktivnosti za katere verjamemo, da bodo naredile pohod le še bolj prijeten.

Osrednja slovesnost bo na Jurčičevi domačiji na Muljavi ob 11.30, kjer vas bo pozdravil župan občine Ivančna Gorica Dušan Strnad.

Za povratek iz Muljave proti Ivančni Gorici in Višnji Gori bo od 11. do 16. ure organiziran avtobusni prevoz.
Organiziran bo tudi prevoz s Krke, izpred cerkve sv. Kozma in Damijana ob 13.00 in 14.00.
Brezplačen prevoz z avtobusom je možno koristiti samo v primeru plačila prijavnine.

Za dodatne informacije smo dosegljivi:
• 031 321 716 – Janez Čebular in
• 041 563 067 – Tadej Hočevar

  • Share/Bookmark


Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !