16.04.2018 ob 06:41

PD POLŽ VABI NA VREMŠČICO 1027m

Pojdi na komentarje

DATUM: Nedelja 22.04.2018

ZBOR: 7.00 Maver Višnja gora

7.15 Momax Lj-Rudnik

Opis gore:
Vremščica je pogorje, ki se razteza med Senožečami, Pivko in Divačo. Najvišji vrh pogorja je Velika Vremščica. Razgled z vrha sega od Dolomitov, Julijskih Alp, prek Nanosa do Kamniško Savinjskih Alp ter prek Javornikov, Snežnika in Slavnika do Jadranskega morja.

Senožeče – Vremščica

Izhodišče: Senožeče (560 m)
Cilj: Vremščica (1027 m)
Čas hoje: 2 h
Zahtevnost: lahka označena pot
Višinska razlika: 467 m
Višinska razlika po poti: 500 m
Skupni čas poti: cca 5ur z postanki
Dostop do izhodišča:
Z avtoceste Ljubljana – Koper se usmerimo na izvoz Senožeče. Ko zapustimo avtocesto, v prvem križišču nadaljujemo levo v smeri Senožeč. V Senožečah pa zavijemo levo v smeri Razdrtega in cesti sledimo le 100m do parkirišča v Senožečah, ki se nahaja ob glavni cesti. Pravo parkirišče je tisto ob katerem opazimo planinske oznake za Vremščico.
Opis poti:
S parkirišča nadaljujemo po cesti v smeri Vremščica. Cesta, ki nas pelje med hišami nas kmalu pripelje do manjšega spominskega parka, kjer pridemo na naslednjih planinskih oznak. Tu nadaljujemo po levi cesti, ki nas mimo zadnjih hiš v vasi pripelje do ograjenih pašnikov. Cesta, ki postaja vse slabša se tu razcepi na dva dela. Mi nadaljujemo po spodnji v smeri Vremščice, ki se kmalu spremeni v kolovoz. Nekoliko naprej nas kolovoz pripelje v strnjen gozd, kjer se pot nadaljuje po manjši dolinici. Pot skozi gozd se postopoma začne vse boj vzpenjati in nas čez čas pripelje na neporaščena pobočja Slatne 914m. Pot naprej se začne rahlo spuščati in nas kmalu pripelje v krajši pas gozda katerega pa hitro zapustimo. Pot naprej nas pripelje na mrazišče, ki se nahaja na severni strani glavnega grebena Vremščice. Tu nam smerokaz ob poti pove, da imamo do vrha še 30 minut hoje. Pot naprej gre v gozd in se začne strmeje vzpenjati. V zgornjem delu gozda se priključimo širokemu kolovozu, ki mu sledimo v levo. Kolovoz pa nas v naslednjih nekaj korakih pripelje na razpotje, kjer nadaljujemo levo v smeri Vremščice. Pot naprej postopoma preide na vse bolj razgledna vršna pobočja Vremščice. Tej poti, ki nas pelje ob širokem vršnem slemenu Vremščice sledimo vse do vrha, ki ga dosežemo v nekaj minutah.

HRANA IN PIJAČA: Z nahrbtnika

PREVOZ: Z avtomobili

OPREMA: Pohodni čevlji in palice ter vremenu primerna obleka

VODJA IZLETA: Milan Sirk tel; 040 296 513

Prijave do sobote 21.04.2018 , pomočnik bo naknadno določen.

VABLJENI!

  • Share/Bookmark


1 komentar

  •   Tomaž Gorec
    19.04.2018 08:07

    Lep izlet! Želim vam, da se imate dobro. Da vam bo vreme naklonjeno,…

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !