20.02.2019 ob 14:35

VABILO na jubilejni XXVI. pohod po Jurčičevi poti

Pojdi na komentarje

Lepo vabljeni na tradicionalni 26. pohod po Jurčičevi poti, ki bo v soboto, 2. 3. 2019, s pričetkom v jutranjih urah, med 7. in 10. uro v starem mestnem jedru Višnje Gore. Prijavnina znaša 3 eure. V Višnji Gori bodo urejena parkirišča za osebna vozila in avtobuse, dodatno pa bodo za avtobuse urejena tudi parkirišča v Ivančni Gorici in na Muljavi.
Prihod v Višnjo Goro je možen z brezplačnim izrednim vlakom Prijetno domače na relaciji Ljubljana – Višnja Gora ter Novo mesto (postaja Bršljin) – Višnja Gora ali z rednimi avtobusi. Vozni red brezplačnih vlakov je objavljen na spletni strani Občine Ivančna Gorica.

Poseben brezplačni vlak pohodnike v Višnjo Goro pripelje tako iz Ljubljane, kot iz Novega mesta – postaja Bršljin. Iz Ljubljane in Novega mesta je načrtovan odhod v zgodnjih jutranjih urah, s prihodom v Višnjo Goro okrog 8,00 ure zjutraj. Vožnja vlaka je za udeležence Jurčičevega pohoda brezplačna! OBVEZNE PRIJAVE na elektronski naslov turizem@ivancna-gorica.si ali telefon 041 437 382, vsak delovni dan od 8,00 do 15,00 ure! Vsi potniki morajo na prodajnem okencu svoje postaje navesti, da potujejo na Jurčičev pohod in dvigniti BREZPLAČNO VOZOVNICO!
VOZNI RED BREZPLAČNEGA VLAKA PRIJETNO DOMAČE na spletni strani: https://prijetnodomace.si/jurcicev-pohod/

Zamisel o Jurčičevi poti, ki pohodnike popelje od Višnje Gore do Muljave, se je prvič porodila ob 150. obletnici rojstva prvega slovenskega romanopisca Josipa Jurčiča. Dežela, po kateri je vandral Jurčičev literarni junak Deseti brat, vsako leto na prvo soboto v marcu povabi pohodnike na 15 kilometrov dolgo pot, na kateri se udeležencem predstavita čudovita naravna in bogata kulturna dediščina destinacije Prijetno domače – občina Ivančna Gorica.

Pohodnikom je Jurčičeva pot na voljo v krajši in daljši izvedenki. Krajša pohodnike pripelje od Višnje Gore neposredno na Muljavo, daljša pa v vasi Oslica zavije do Znojil in nato do Krke ter nazaj na cilj na Muljavi. Dolžina daljše trase Jurčičevega pohoda je skupno 23 kilometrov.

Letošnji pohod bo potekal pod sloganom Beremo domače, da se v času globalizacije spomnimo na domača, lokalna knjižna dela. Ob poti bo na to temo pripravljenih več izobraževalnih dejavnosti, za katere verjamemo, da bodo naredile pohod le še bolj prijeten. Za obiskovalce bodo ob poti brezplačno odprti vsi kulturni in verski objekti.
Poskrbljeno bo tudi za rajanje maškar in izbor najboljših mask.

Osrednja slovesnost bo na Jurčičevi domačiji na Muljavi, ob 11.30 vas bo slavnostno nagovoril predsednik Čebelarske zveze Slovenije Boštjan Noč.

Za povratek iz Muljave proti Ivančni Gorici in Višnji Gori bo od 11. do 16. ure organiziran avtobusni prevoz.
Organiziran bo tudi prevoz s Krke, izpred cerkve sv. Kozma in Damijana ob 13.00 in 14.00.
Brezplačen prevoz z avtobusom je možno koristiti samo v primeru plačila prijavnine.

Za dodatne informacije smo dosegljivi:
• 041 746 825 – Aleš Erjavec in
• 041 563 067 – Tadej Hočevar

PLANINSKO DRUŠTVO POLŽ
Predsednik
Aleš ERJAVEC

  • Share/Bookmark


Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !